zaterdag 16 maart 2013

Welke kleur wordt het huis?

Misschien niet voor iedereen een normale vraag, een huis in Nederland is al snel van baksteen. Een modern huis al snel van wit pleisterwerk.

Wij willen graag kleur, maar welke? We hebben dit van een aantal kanten bekeken.



Hoe ziet het huis eruit en wat past daar bij. Welke uitstraling krijgt het met welke gevelbekleding en wat willen wij dat het uitstraalt. Waar voelen we ons nog comfortabel mee, wat is net 'edgy' genoeg om niet suf te zijn. ( in onze ogen dan )

De 2e manier was om te kijken naar de omgeving. Ons huis komt aan de rand van Nieuw Leyden, waar veel afwisselende, vaak moderne huizen staan.




We leunen met het huis tegen een oud buurtje, 1905-1920 denk ik, de huizen hebben nog mooie details in het metselwerk. Rood bakstenen huizen, met hier en daar wat bleekblauwe details van geglazuurde stenen, soms wat oker.


 
Precies in het verlengde van dit straatje komt ons huis. 






 Gaan we ons daar bij aansluiten, dus in de warme steen kleuren blijven of gaan we aan de overzijde van het kleurenspectrum zitten, dus blauwachtigen. Bewegen we mee met de straat of zetten we een contrast neer aan het einde van het straatje?

Ik heb zelf een zwak voor blauwe tinten, vooral zeeblauw, petrol, turquoise, dus dat is ook een factor. Frans wil best wel een beetje opvallen...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten