zondag 3 maart 2013

Geschiedenis 1

We wilden een huis bouwen...
Maar eerst moest er een kavel gevonden worden en dat lijkt simpeler dan het is. In eerste instantie wilden we graag een kavel zonder tuin, omdat dit de kosten behoorlijk zou verminderen. (onze volkstuin is op loopafstand van het nieuwe huis) 
In een aantal velden (zeg een blok huizen) waren nog 1 of meer kavels te koop. Al lopend door de wijk, op zondagmiddagen, werden alle voors en tegens afwogen. Het ene kavel was te dicht bij de Willen de Zwijgerlaan (geluidsoverlast) een ander keek op een flat, of de flat keek op het kavel. Uiteindelijk kozen we voor een tuinloos kavel in een blokje van 4. De bouwenveloppe (dat is de m3 ruimte die het gebouw maximaal mag innemen) gaf ruimte aan 4 woonlagen. Deze ruimte nodigde uit tot fantasievolle animaties en tekeningen, zoals in ons eerste bericht te zien was. (meer volgt in geschiedenis 2)

Hieronder een luchtfoto van de wijk in aanbouw.



Luchtfoto

Het eerste kavel lag precies tegenover de gebogen witte flat midden boven in de foto.






En toen bleek dat het kavel ook nog aan anderen in optie was gegeven.....
Dat was even schrikken, we hadden al de eerste ideeën voor het kavel, de architect had al kosten gemaakt....
Maar de andere kavelaars hadden eerdere rechten dus er was niets aan te doen.
Een ongeluk bleek een geluk, want in hun poging om de pijn te verzachten gaf Nieuw Leyden (de organisatie) ons vrije keus uit de nog beschikbare kavels.




Weer hebben we door de wijk gelopen, weer allerlei afwegingen gemaakt, eerst nog een ander kavel langs de sloot bekeken, met de architect rondgelopen. De stand van de zon, verkeerslawaai, uitzicht, toegang naar de stad,....

Uiteindelijk werd het kavel 9 in veld 41, lekker op een hoekje, de hele dag zon, uitzicht op een leuk straatje.




































Geen opmerkingen:

Een reactie posten