zondag 10 maart 2013

Spullen 1

In een nieuw huis moeten allerlei nieuwe spullen, over al die nieuwe spullen moeten beslissingen genomen worden...

Omdat het in het voorjaar van 2012 opeens hard ging en we voor de zomervakantie al zouden gaan  bouwen, ja echt, dat was de bedoeling, ging ik op pad voor nog meer spullen.

In dit geval, keuken en sanitair, dat moet liefst voor de definitieve tekeningen uitgezocht zijn omdat je dan lekker leidingen, elektra kunt intekenen.

Eerst was ik op zoek naar een keuken voor het huis zoals te zien in de tekeningen in de blog 'Maquette'. Hieronder is daar een detail van de plattegrond te zien.


Een leuke mevrouw bij de KVIK hielp met het bedenken van een keuken in een ronde vorm.



Echter zo half maart 2012 werd duidelijk dat het toen getekende huis met al die mooie ronde ruimten veel te duuuuur was...

Slik, ja dat was even schakelen voor gevorderden, we moesten meters inleveren, er werd een stuk van de 2e etage gegumd, de 2e woonkamer verviel daardoor, de keuken moest naar een andere plek omdat die teveel ruimte innam in de woonkamer op de 1e etage,...

Ehhhh, maar we gaan snel veranderen en dan hup door bouwen, voor de zomervakantie en dan even dit en dan even dat en dan, ehhh, staat er opeens een heel ander huis, waar weer spullen voor gezocht moeten worden.

Ik heb, ongelogen, 3 maanden iedere dag een aantal uur op de site van showroomkorting.nl doorgebracht. Aanrader als je je verveelt of voordelig een dure keuken wilt scoren.
Ik wilde het laatste, de inzet voor ons ecologisch getinte huis is om duurzame materialen te gebruiken, dus op zoek naar een vol houten keuken met een stenen aanrechtblad. Voor de toekomst betekent dat, lang te gebruiken, als nodig weer op te knappen.

In de nieuwe plannen verhuisde de keuken naar een slaapkamer uit het vorige plan. Niet meer rond, andere maten, veel keukens die eerst goed in de ruimte pasten vielen nu af. Vandaar die 3 maanden op de keuken site. Uiteindelijk 3 keukens uitgezocht, in mei naar Rotterdam gereden, naar Asto keukens. Daar heeft Frans BridiƩ de onderstaande keuken gekozen, met wat aanpassingen zal deze op de Molenstraat geplaatst worden.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten