woensdag 30 juli 2014

Piepschuim en stuc



Piepschuim ingepakt

Afgelopen maandag zijn de rondingen in het piepschuim geraspt, ehhh, zie dat plaatje maar even voor je... Het was verschrikkelijk weer dus de bolletjes joegen door de straat als een winterse sneeuwstorm. De overbuurman vertelde later dat hij de ramen maar een paar uur dicht heeft gehouden.
Nu hadden Jochem en ik zondag de hele boel aangeveegd en extra gevraagd of men maandag zoveel mogelijk kon snijden met een thermisch mes, maar dat ging dus niet lukken met de rondingen bij de voordeur. Sorry buren!

Gisteren, dinsdag, was ik weer op de bouw om in en buiten het huis zo veel mogelijk aan te vegen, de aannemer kwam met een grote bouwstofzuiger en heeft rond het huis en de naast gelegen parkeerplaats gezogen.


Het werk zelf was al weer een fase verder, op de foto hierboven zie je de spullen van de stukadoors van de buitengevel. De groene rollen zijn een soort verstevigingsmat, die wordt met een specie/lijm op de gevel vast gesmeerd.


Piet, helemaal uit Emmen, logeert een paar nachten in Noordwijk om hier de buitenboel van een eerste laag te voorzien.


Beschermen van de waterslagen, dan de hoeken aansmeren, daarna de grote vlakken. Volgens Marco, die samen met Piet deze klus doet, kunnen ze een blinde muur van 200m2 doen in de tijd dat ze hier 150m2 doen, alle details vreten tijd.


Opeens ziet het er weer meer uit als een huis. 


Hoekdetail, lekker strak, hier kleven ook nog piepschuim resten aan de kozijnen.


De rondingen die gisteren zoveel troep veroorzaakten, wel mooi rond geworden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten