vrijdag 25 juli 2014

Installatie en isolatie


Installatie

Afgelopen weekeinde een mail van de loodgieter, hoe hoog willen we dat het toilet komt te hangen...
Ehhh, echt, nog nooit over nagedacht dat je daar een beslissing in hebt, ik bedoel, zo'n ding staat of hangt er en je gaat zitten...toch?
Na rijp beraad, het opmeten van onze huidige toilethoogten, graag toch maar 2 centimeter hoger dan wat we nu hebben, de knieën worden al wat ouder... en dan blijkt dat je dus wel een mening hebt.


Hang toiletten, zodat je eronder door kunt dweilen, niet meer in omarming met de toiletpot de achterzijde dweilen.


 Ik weet niet of we dit al gedeeld hadden maar de installatie van alle systemen is best een gedoe. Al de verschillende disciplines willen graag ruimte om hun ding te doen. Wij als huiseigenaren willen natuurlijk dat er zo min mogelijk ruimte opgesnoept wordt door allerlei kasten en leiding doorvoeren. Op deze foto de situatie in de badkamer en suite. De leidingen werden breder dan getekend, het bad zou dan niet meer passen, een voorzet muur zou 10 centimeter kostbare vloerruimte opeten...
We hebben daar met architect, aannemer, uitvoerder toch een aantal keer gestaan om dat op te lossen, eindresultaat, een bredere douche nis, extra vloerruimte voor het toilet en inderdaad wat ruimte verlies bij het bad. Ik was best tevreden, uiteindelijk vooral winst uit deze vreemde situatie.



 Afgelopen week zeker 9 mensen tegelijk aan het werk, elektricien 2x, stukadoor 2x, uitvoerder, loodgieter 2x en nog een paar waarvan het me niet helemaal duidelijk was. Dus maar snel even naar de bakker en een doos gebak de keet in geschoven.


 Isolatie werk


 Aan de buitenzijde zijn ze ook begonnen, een crew van 5 man is bezig om het huis in isolatie materiaal in te pakken, 20 centimeter dik. In 2 dagen tijd doen ze het hele huis. 
Op deze foto verklikken de waterslagen de kleur van de gevel al een beetje.


Ook hier zijn de afgeronde hoeken weer een uitdaging, je krijgt hier wel een mooi beeld van wat ze aan het doen zijn.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten