dinsdag 27 mei 2014

Laatste laag erop


Dak?


De laatste etage groeit...


In 2 dagen tijd metselt Fred weer alles op zijn plek.


 Dag 3, de binnenmuren erin, links onze slaapkamer en badkamer, rechts slaapkamer van Berend.


 En dan de laatste laag, dak/plafond op de 2e etage.


Voor het eerst door ons huis gelopen zoals het gaat worden, Frans zegt:" het begint steeds meer op de tekeningen te lijken..." ;-)
 

Het uitzicht vanuit Berend zijn kamer richting de Mauritsstraat.

Blij, blij, blij...

donderdag 15 mei 2014

Hoger, hoger, hoger


De volgende trap



Voor de eerste keer heeft de 1e etage  een plafond en is de ruimte afgebakend, vreemd genoeg lijkt het groter dan vorige week toen de lucht nog te zien was. Dit is dus de ruimte waar we gaan wonen, onze woonkamer en keuken, waar we de meeste tijd zullen doorbrengen. Vorige week heb ik hier al een aantal keer enige tijd gezeten om de ruimte te ervaren maar dit maakt het weer net even echter. Lekkere grote ramen, dat zie je op een tekening toch niet echt, lekker veel licht, ook op deze bewolkte dag. Ja, volgens mij wordt het wel wat. En dan zo meteen die trap op naar de volgende etage, best eng als je hoogtevrees hebt.




 Ja, deze, heel veel open ruimte, een houten ladder even diep ademhalen, pfffffff...






 En dan zie je dit, over de huizen in de buurt heen, de elektriciteitsfabriek, de verschillende kerken in de omgeving en heel veel lucht, heerlijk...







Aan de voorkant van het huis opeens een kijkje in de toekomstige parkeergarage.



En dan moet ik ook weer naar beneden, dat gaat maar net, ze zeggen dat je niet naar beneden moet kijken, maar dat heb ik natuurlijk wel gedaan, 2 etages naar beneden een gat instappen voelt echt eng.





woensdag 14 mei 2014

Weer een stapje hoger


Plafond voor de 1e, vloeren voor de 2e etage,





In de zeikregen stonden de mannen afgelopen maandag betonplaten te hijsen, net toen de geheugenruimte vol was en ik niet meer kon filmen, duwde 1 van de betonplaten bijna een paar honderd kilo staal van het huis. Vol verbazing heb ik staan kijken hoe 3 mensen al dat beton en staal, met kraanmachine, houtjes, trapjes, mankracht en praktisch inzicht  weer recht trokken. Jammer dat ik het niet kon filmen maar ik heb er wel een goed verhaal bij.







De afgelopen maanden is er lang en vaak door veel mensen nagedacht over de constructie van dit huis, de verschillende partijen zijn het niet altijd eens geweest. De constructeur van de gemeente wilde graag een extra kolommetje, midden voor de raampartij, door hier nu een mooie zware stalen balk te leggen hoeft dat niet. Mooi toch?









donderdag 8 mei 2014

In afwachting van de 2e etage


Metselwerk

Afgelopen week hebben Fred en Frits gemetseld aan de muren van de 1e etage. Vandaag of morgen het staal stellen en dan gaat aanstaande maandag de vloer voor de 2e etage erop.


Fred is bezig om de hoeken te dichten.




En tussendoor een meterkast metselen.
 



En het toilet op de 1e etage.
 

zaterdag 3 mei 2014

Details


Collage














In de loop van de dagen spaar ik allerlei voor mij nietszeggende foto's van het huis. Gaten, spleten, iets gaat dicht of weer open. Structuren, kleuren, verschillende materialen. Voor de andere deelnemers aan dit project heeft het allemaal betekenis.





vrijdag 2 mei 2014

Er is binnen!


Naar binnen



Nu de vloerplaten erop zitten ontstaat er voor het eerst, binnen. 



 Opeens ben ik in de toekomstige ruimte, nu dus. Ervaren, voelen, inschatten, indelen, dromen...


 Ik schreef al eerder over materialiseren van dromen, of iets dergelijks, voila!






donderdag 1 mei 2014

1e etage



Naar boven


Vandaag direct al weer muren maken voor de 1e etage.


Hoek noord-west, zicht op achterburen.


Hoek zuid-west, zicht op Molenstraat


Blik rondom, dit is wat we gaan zien als we hier gaan wonen, dit is onze woonetage.


Stenen voor de muren van de 1e etage gaan omhoog. Wat minder leuk is dat hij ook een afsluitbare bouwcontainer komt brengen omdat er nu al een aantal weken spullen worden gestolen.