woensdag 27 februari 2013

De perfecte aannemer



De zoektocht naar de perfecte aannemer...is als een blind date met 3 mogelijke kandidaten  tegelijk. 

De eerste kwam aan huis en nam gebak mee, liefde op het eerste gezicht. Hij leverde alleen geen offerte in, nee..., hij schreef een brief waarin hij zei 10% onder de anderen te gaan zitten en...hij bood de architect een aantal procent....tja. Een aannemer die een banketbakker als schoonvader heeft is aantrekkelijk, maar hij had het bij gebak moeten laten. Als hij die rare dingen niet had gedaan, dan had hij de klus gewoon gekregen. 

De tweede hebben we nooit gezien, een groot bedrijf in het oosten van het land, de verkering liep wat stroef en afstandelijk, ondanks de aanmoedigingen van de architect.

De derde was niet de goedkoopste, wel lekker dicht bij (Roelofarendsveen) en met ervaring in Nieuw Leyden. Na een eerste kennismaking waren we niet verliefd maar hij zag er solide en vriendelijk uit, dus dachten we er nog even over na.
 Na een grote bezuinigingsronde, daarover later meer, hebben we uiteindelijk gekozen voor Akerboom bouw uit Roelofarendsveen. Van de huizen die hij in Nieuw Leyden al heeft gebouwd hieronder een link.

 http://www.akerboombouw.nl/particulieren/woningbouw/item/14-Nieuw-Leyden.html


 personeel.jpg

maandag 25 februari 2013

Eindelijk voor het echie!


Vanmorgen een bijeenkomst gehad met de verschillende onderaannemers . Het wordt wel heel echt opeens. De laatste tekeningen worden gemaakt, het bestek voor de laatste keer herschreven.


 Tot nu toe zijn er meer dan een dozijn aanpassingen, bezuinigingen en wisselende wensen geweest die de boel weer helemaal omgooiden. Maar de kern van het ontwerp is al die tijd overeind gebleven. 




maandag 18 februari 2013

Vandaag tekenen!

Vandaag gaan we naar de notaris om te tekenen voor de grond van ons nieuwe huis. 

2 jaar geleden begon het allemaal met een ander kavel en een ander ontwerp, bekijk de video van het 1e ontwerpvoorstel van de architect.